У Міноборони представили інноваційні рішення щодо цифровізації стандартів НАТО

У Міноборони представили інноваційні рішення щодо цифровізації стандартів НАТО

Укрінформ
Центр інновацій Міністерства оборони України під час щорічної конференції TIDE Sprint 2024 у Дрездені, яка сприяє розвитку військових ІТ-систем, презентував рішення щодо цифровізації стандартів НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Темою заходу стала зміна підходів до ведення війни. Пріоритетні завдання країн у цьому напрямі до 2030 року - це проведення взаємосумісних спільних операцій (в тому числі залучення цивільного сектору та перспективних технологій), а також важливість переведення бойових ІТ-систем у хмарне сховище, доцільність яких вже перевірили в бойових умовах українські військові розробники», - йдеться в повідомленні.

Розробниця системи DELTA, майор Єлизавета Бойко під час конференції доповіла, що сьогодні українські війська використовують усі можливі технології для отримання переваги над ворогом, а в Центрі інновацій створюють сучасні ІТ-продукти.

«Саме вони дозволяють мати інформаційну перевагу, підвищувати координацію та ефективність наших сил, а головне – керувати операціями дистанційно, з меншим ризиком для людини. Інновації – це в тому числі, про вирішення існуючих проблем новими інструментами», – додала вона.

Делегація центру продемонструвала, як за допомогою хмарних обчислень та обробки великих даних цифровізовувати вже існуючі стандарти НАТО, а також поділилася досвідом розробки екосистеми управління бойовим простором DELTA.

Читайте також: Україна є одним зі світових лідерів у розробці й тестуванні технологій на полі бою - Міноборони

Окрему увагу було приділено процесам покращення кібербезпеки, а також презентовано технологію інтеграції дронів до системи DELTA та інших систем, що відбувається завдяки співпраці з Мінцифрою, партнерами з ГО «Аеророзвідка» та компанією Cossack Labs.

«DELTA пришвидшує ухвалення рішень і дає перевагу над ворогом на полі бою. Ми постійно працюємо над розширенням її функціоналу, запровадженням інструментів на базі штучного інтелекту. Світ ще не має досвіду використання технологій, які Україна вже успішно використовує на полі бою. Використання роботів на передовій – окремий феномен», – підсумувала результати заходу заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Читайте також: Міноборони нагородило переможців першого хакатону «Наступ машин»

Як повідомлялося, DELTA є унікальною екосистемою військових продуктів, що розробляється військовими для військових, та побудована за стандартами НАТО. Вона дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу та відображає повітряну, наземну, морську обстановку на цифровій мапі. Система дозволяє обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, а за потреби – і з союзниками.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-