Прикордонники тестують технології з машинним зором

Прикордонники тестують технології з машинним зором

Фото, відео
Укрінформ
Державна прикордонна служба України тестує застосування передових технологій машинного зору, які зможуть автоматизувати окремі процеси в роботі прикордонників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«Одна з київських компаній, яка спеціалізується на застосуванні передових технологій машинного зору, розробила програмне рішення для виявлення загроз на кордоні України. Програма, яка здатна виявляти об’єкти за заданими параметрами, тестується на деяких ділянках кордону та об’єктах Держприкордонслужби. Вона об’єднана з камерами спостереження, в тому числі й тепловізійними», - йдеться у повідомленні.

Визначені посадові особи ДПСУ мають можливість спостерігати за відповідними секторами за допомогою аналітики Zir pro.

Читайте також: Захист інформації у системах відеомоніторингу контролюватимуть Держспецзвязку та СБУ

Під час тестового використання прикордонники разом з розробниками навчають програмний алгоритм виявляти порушників кордону чи режиму, уникати хибних спрацювань.

Як зазначили у ДПСУ, під час одного з недавніх затримань у Закарпатській області тепловізійна камера зафіксувала чимало диких тварин, які після попереджувального пострілу бігали між порушниками і прикордонниками.

Також тестується алгоритм, здатний відрізнити озброєну особу, прочитати номерний знак, визначити тип і модель транспортного засобу, плавзасобу чи бойової техніки.

Очікується, що застосування машинного зору дозволить покращити контроль за державним кордоном, за допомогою комп’ютерних алгоритмів знизити ризик людського фактора.

Читайте також: MinesEyeдрон, який «бачить» крізь землю

Серед іншого, машинний зір може допомагати відстежувати завантаженість пунктів пропуску, аналізувати трафік через кордон, виявляти осіб і транспортні засоби, які перебувають у розшуку, стежити за режимними територіями.

Також прикордонники вивчатимуть можливість запровадження технологій з машинним зором у бойовій роботі.

«Наша мета – створити продукт, який не лише виявляє потенційні загрози, але й передбачає їх розвиток, надаючи прикордонникам необхідний інструментарій для ефективного реагування. Разом з цим, розуміючи різноманітність засобів ведення війни, ми постійно модернізуємо систему та впроваджуємо нові інтелектуальні алгоритми, які б дозволили зменшити людський фактор та спростити роботу прикордонників», – додав директор Compass Engineering Віталій Роздобутько.

Як повідомляв Укрінформ, у деокупованій Снігурівській громаді на Миколаївщині презентували спільну роботу двох інноваційних комплексів для розмінування територій.

Фото: Держприкордонслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-