Українські хакери здійснили нові масштабні кібератаки на державні та приватні обʼєкти Росії

Українські хакери здійснили нові масштабні кібератаки на державні та приватні обʼєкти Росії

Укрінформ
Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України і активісти групи «BO Team» упродовж 11 по 18 березня здійснили нові масштабні кібератаки на державні та приватні структури Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУР.

«Під ударом опинились не лише російські державні, а й приватні структури, які сплачують податки та фінансують війну проти України», - ідеться у повідомленні.

Як поінформували в ГУР, упродовж тижня з 11 по 18 березня були атаковані ресурси ПАТ «Ростелеком» — виведено з ладу комунікаційне обладнання Забайкальського та Красноярського краю РФ; отримано доступ до системи електронного документообігу «Правительства Белгородской области», здійснено фейкові розсилки 12 тисячам місцевих чиновників; атаковано та виведено з ладу комунікаційне обладнання ТОВ «Белзнак»; атаковано та знищено інформаційні ресурси «Муниципального бюджетного учереждения Старооскольского городского многоотраслевого производственного объединения комунального хозяйства»; атаковано та знищено інфраструктуру ЗАТ «Томмолоко».

Читайте також: Сайт Міноборони Росії після кібератаки досі не працює - ГУР

Також захоплено та знищено серверну інфраструктуру разом з резервними копіями хостінг-провайдера 1Gb.ru та десятків тисяч веб-сайтів, які він обслуговував та виведено з ладу понад 40 мережевих пристроїв Mikrotik в «Центре управления городским автоелектротранспортом» у Новосибірську.

Читайте також: Українські хакери зламали систему оплати проїзду московського метро

Завдані ворогу збитки можуть обчислюватись сотнями тисяч доларів, зазначили в ГУР.

Як повідомляв Укрінфром, фахівці ГУР МО здійснили успішну кібератаку на офіційний сайт Міністерства оборони Росії. Внаслідок атак сайт не працював, заблокованими також залишалися IP-телефонія, домени Міноборони РФ та сервери, які забезпечували електронний документообіг ворожої структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-