У Японії розробили технологію для тривалішого збереження свіжості продуктів

У Японії розробили технологію для тривалішого збереження свіжості продуктів

Укрінформ
Японська компанія Sumitomo Corporation має намір впровадити нову контейнерну технологію, яка забезпечує більш тривале збереження свіжості продуктів, що швидко псуються.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Технологія створює всередині контейнерів з контрольованою температурою електромагнітне поле. Це змушує рухатися молекули води у продовольстві, що вповільнює процес розкладання.

У Sumitomo зазначають, що завдяки цій технології для багатьох продуктів харчування час транспортування може збільшити у два рази або й утричі. Крім того, це сприятиме стриманню вартості судноперевезень.

Наголошується, що ця інновація дуже своєчасна в умовах, коли багато судноплавних компаній змушені обирати довші маршрути в обхід Червоного моря через напади хуситів на судна.

Читайте також: Японія готує до випробувань великий дрон-розвідник

Компанія Sumitomo планує об'єднати зусилля з судноплавною компанією Orient Overseas Container Line, що базується в Гонконгу, що стане першим комерційним застосуванням цієї технології.

Як повідомляв Укрінформ, японська харчова компанія розробила NH Foods продукт із рослинних інгредієнтів, який вона називає «альтернативним тунцем».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-