Японія готує до випробувань великий дрон-розвідник

Японія готує до випробувань великий дрон-розвідник

Укрінформ
ВМС Сил самооборони Японії пізніше цього року проведуть випробування великого безпілотника-розвідника SeaGuardian над Східнокитайським морем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Міністерство оборони Японії заявило у п'ятницю, що випробування спрямоване на перевірку того, чи зможе безпілотник здійснювати патрулювання в районі, де зростає активність китайських Військово-морських сил.

У міністерстві додали, що дистанційно керований SeaGuardian буде запущений приблизно тричі в період з липня по вересень з авіабази Каноя в префектурі Кагосіма на південному заході Японії.

ВМС Сил самооборони Японії почали проводити випробувальні польоти SeaGuardian торік у травні, щоб оцінити його потенціал із заміни пілотованих літаків для патрулювання та спостереження.

Читайте також: Британія вперше за вісім років проведе випробування ядерної ракети - ЗМІ

Польоти проводилися в повітряному просторі поблизу авіабази Хатінохе у префектурі Аоморі на півночі країни.

Сили самооборони надалі вирішуватимуть, чи фактично використовувати цей великий безпілотник, виходячи з його характеристик та інших факторів.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія WaveAerospace презентувала квадрокоптер Huntress II Turbojet зі швидкістю до 483 км за годину.

Фото: General Atomics

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-