До 483 кілометрів на годину: у США розробили реактивний квадрокоптер

До 483 кілометрів на годину: у США розробили реактивний квадрокоптер

Інфографіка
Укрінформ
Американська компанія WaveAerospace презентувала квадрокоптер Huntress II Turbojet зі швидкістю до 483 км за годину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє New Atlas.

По діагоналі від ротора до ротора його розмір становить 4 м. Дрон важить близько 50 кг, залежно від того, скільки реактивного палива він перевозить. При цьому його максимальна злітна вага не перевищує 165 кг.

Huntress II Turbojet розроблений таким чином, щоб бути готовим до виконання завдання менш ніж за 90 секунд, незалежно від того, запускається він із землі чи моря, чи його скидають з літака на висоті до 6 000 метрів.

Тривалість польоту становить до двох годин, і оператори можуть дивитися відео в реальному часі, керуючи квадрокоптером на відстані до 30 км.

WaveAerospace не вказує точну потужність турбореактивного двигуна, але зазначає, що він легко розганяється до 483 км за годину.

Ця максимальна швидкість обмежена електронікою, і компанія з часом планує послабити це обмеження, щоб дозволити йому рухатися «набагато швидше».

Квадрокоптер може літатиме майже за будь-яких погодних умов, аж до штормових умов зі швидкістю вітру до 117 км за годину, і температурами від -34 до 54 °C.

Читайте також: На Bayraktar TB2 встановлять високоточні ракети з ОАЕ

WaveAerospace залучила нерозголошену суму венчурного капіталу для масштабування виробництва інших своїх авіаапаратів і повної комерціалізації Huntress II Turbojet.

Як повідомляв Укрінформ, на оборонній виставці MSPO-2023 у Польщі представили дрон-камікадзе Giez - він відрізняється компактними розмірами та може бути оснащений різними типами боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-