Учасники Таллінського механізму з кібербезпеки наступного тижня зустрінуться у Гаазі

Учасники Таллінського механізму з кібербезпеки наступного тижня зустрінуться у Гаазі

Укрінформ
Представники міністерств закордонних справ країн Таллінського механізму з кібербезпеки проведуть офіційну зустріч у Гаазі 13-14 лютого.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ за підсумками першого Київського міжнародного форуму з кібербезпеки, передає Укрінформ. 

«На полях конференції відбулась зустріч (заступника міністра закордонних справ України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації) Антона Демьохіна з кіберпослами країн-партнерів з метою обговорення алгоритмів взаємодії та просування ініціативи Талліннського механізму. Зустріч дозволила синхронізувати позиції сторін напередодні офіційної зустрічі у Гаазі 13-14 лютого», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Фото: МЗС

Під час кіберфоруму заступник міністра провів панельну дискусію на тему «Кібердипломатія – синхронізація національних інтересів з глобальним порядком денним щодо кіберпростору та цифрової політики». Її учасниками були заступник міністра цифрової трансформації України Георгій Дубинський, посол з особливих доручень з питань кіберпростору та цифрової політики Держдепартаменту США Натаніель Фік, посол з особливих доручень МЗС Естонії з питань кібердипломатії Танел Сепп, посол МЗС Польщі з питань кіберпростору та технологій Тадеуш Хоміцький, директор з питань безпеки та оборонної політики Європейської служби зовнішньої діяльності Йоганнек Белфорт.

Під час дискусії співрозмовники дійшли спільної думки, що регулювання кіберпростору має справедливо спрямовуватися спільними дипломатичними зусиллями через складну мережу міжурядових відносин, встановлених і розвинутих дипломатами, зазначили в МЗС.

Читайте також: В Україні має з’явитися посада кібердипломата - Данілов

Як повідомлялося, 7-8 лютого в Києві відбувся перший Київський міжнародний форум з кібербезпеки 2024: «Стійкість під час кібервійни». Одним із співорганізаторів форуму стало Міністерство закордонних справ України.

20 грудня 2023 року міністерства закордонних справ України, Великої Британії, Данії, Естонії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, США, Франції та Швеції створили Талліннський механізм з кібербезпеки. Він допоможе зміцнити кібербезпеку та цивільний кіберпотенціал України, посилити захист у кіберпросторі та задовольнити довгострокові потреби в кіберстійкості.

Перше фото: pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-