Китай запустив у космос п’ять супутників дистанційного спостереження

Китай запустив у космос п’ять супутників дистанційного спостереження

Укрінформ
Китай у вівторок запустив комерційну ракету-носій «Ліцзянь-1 Y3» із п’ятьма супутниками дистанційного зондування Землі.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Ракета з космічними апаратами на борту стартувала з космодрому Цзюцюань у пустелі Гобі на північному заході Китаю о 12:03 за місцевим часом (6:03 за Києвом) і успішно вивела всі супутники на заплановані орбіти.

Хоча в повідомленні Xinhua інформація про призначення супутників відсутня, раніше повідомлялося, що CAS SPACE завершила випробування ракети «Ліцзянь-1 Y3» і доставила її на космодром для запуску п’яти супутників сімейства «Тайцзін» китайської MinoSpace. Ці космічні апарати мають вагу 240-350 кг і призначені для радіолокаційного та оптичного спостереження за земною поверхнею.

Ракета «Ліцзянь-1» (також називається Kinetica-1) є першою легкою чотириступінчастою твердопаливною ракетою, збудованою компанією CAS Space, комерційним підрозділом Китайської академії наук (CAS).

Вона має висоту 30 м, діаметр – 2,65 м і вагу – 149 тонн, здатна підняти на навколоземну орбіту до 2000 кг корисного вантажу.

Перший політ «Ліцзянь-1» відбувся 27 липня 2022 року, тоді вона вивела в космос 6 супутників.

Нинішній запуск став третьою місією серії ракет-носіїв «Ліцзянь-1» та 16-м орбітальним запуском у Китаї від початку року.

Читайте також: В Ірані заявили, що запустили в космос супутник «Сорая»

Як повідомляв Укрінформ, Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) відновило зв’язок зі своїм гелікоптером Ingenuity.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-