Прем’єр Іспанії - про штучний інтелект: Треба менше слухати «гуру» із Силіконової долини

Прем’єр Іспанії - про штучний інтелект: Треба менше слухати «гуру» із Силіконової долини

Укрінформ
Під час обговорення можливих наслідків широкого впровадження технології штучного інтелекту слід приділяти увагу занепокоєнням пересічних громадян, а не “гуру” з Силіконової долини.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час дискусійної панелі у межах Всесвітнього економічного форуму у Давосі заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

“Треба більше дослухатися до занепокоєнь наших робітників, молоді, старшого покоління й менше уваги приділяти порожнім обіцянкам окремих гуру із Силіконової долини, які більше зацікавлені у тому, аби отримати послідовників або претендувати на перелік “Форбс”, ніж у справжньому прогресі людства”, - сказав Санчес.

Читайте також: Штучний інтелект може збільшити нерівність між країнами - аналіз МВФ

За його словами, важливо не ігнорувати занепокоєння пересічних людей стосовно загроз штучного інтелекту й “дати їм ефективну та координовану відповідь”. “Я переконаний, що штучний інтелект й інші подібні технології - це найкраще, що у нас є, для подолання таких проблем, як старіння, екологічна криза, поширення хвороб й низька продуктивність. Якщо ми використовуватимемо їх належним чином, то вони дозволять нам досягти неймовірних рівнів добробуту. Однак ми не повинні ігнорувати загрози через наявність такої можливості”, - наголосив прем’єр-міністр.

З огляду на це він закликав до ухвалення глобальних регулювань у сфері цифровізації.

“Зараз більше, ніж будь-коли, світ потребує глобального урядування цифровізацією; урядування, яке захищатиме основоположні права громадян на противагу інтересам держав й корпорацій; урядування, яке реагуватиме на кіберзагрози, глибокі фейки, токсичну брехню, що циркулює онлайн та загрожує нашій демократії та безпеці дітей; урядування, яке гарантуватиме, що системи ШІ не включатимуть дискримінаційні упередження й не повторюватимуть старі несправедливості, водночас сприяючи інноваціям та інвестиціям для розвитку цих технологій”, - підсумував Санчес.

Читайте також: Meta та IBM створили альянс для розробки загальної моделі штучного інтелекту

Як повідомляв Укрінформ, члени Європейського парламенту, представники країн-членів ЄС та експерти Європейської комісії уклали політичну угоду щодо закону про штучний інтелект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-