Китай учетверте за тиждень запустив у космос нові супутники

Китай учетверте за тиждень запустив у космос нові супутники

Фото
Укрінформ
Китай за допомогою ракети-носія «Куайчжоу-1А» успішно вивів на навколоземну орбіту чергові чотири метеорологічні супутники «Тяньму-1». Це четвертий від понеділка успішний запуск Китаєм космічних апаратів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

«Куайчжоу-1А» із космічними апаратами на борту стартувала з космодрому Цзюцюань у пустелі Гобі на північному заході Китаю о 14:50 за місцевим часом (08:00 за Києвом). Всі супутники вийшли на заплановані орбіти.

Нові апарати «Тяньму-1» з номерами 15, 16, 17 і 18 будуть включені до складу метеорологічного супутникового угруповання і використовуватимуться для збору даних про глобальну атмосферу та надання комерційних послуг у сфері метеорології.

Попередній запуск супутників сімейства «Тяньму-1» було здійснено в понеділок, 25 грудня.

Наступного дня, у вівторок, Китай уранці запустив із морської платформи ракету Long March-11 із трьома науковими супутниками, а ближче до полудня вдруге за добу відправив у космос два нові космічні апарати, цього разу супутникової навігаційної системи BeiDou-3, із космодрому Січан у південно-західній провінції Сичуань.

Читайте також: Японський зонд увійшов до орбіти Місяця перед посадкою

Ракета-носій «Куайчжоу-1А» має довжину 19,4 м, діаметр 1,4 м та стартову масу 30 тонн. Це відносно недорога твердопаливна ракета з високою надійністю, призначена для запуску на низьку навколоземну орбіту супутників вагою менше 300 кг.

Сьогоднішня місія стала 23-м польотом «Куайчжоу-1А».

Як повідомляв Укрінформ, через проблеми з верхнім ступенем ракети-носія Alpha, що належить Firefly Aerospace, експериментальний супутник зв’язку Lockheed Martin вийшов на неправильну орбіту.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-