Ракеті Alpha від Firefly Aerospace не вдалося вивести супутник на задану орбіту

Ракеті Alpha від Firefly Aerospace не вдалося вивести супутник на задану орбіту

Укрінформ
Через проблеми з верхнім ступенем ракети-носія Alpha, що належить Firefly Aerospace, експериментальний супутник зв’язку Lockheed Martin вийшов на неправильну орбіту.

Про це повідомляє Space.com, передає Укрінформ.

Alpha стартувала з каліфорнійської авіабази Ванденберг у п’ятницю. Вона мала доставити на низьку навколоземну орбіту корисний вантаж – апарат з електронно-керованою антеною (ESA) від Lockheed Martin. Він повинен був продемонструвати технологію швидкого калібрування датчиків на орбіті для надання швидких можливостей американським винищувачам.

У компанії Firefly Aerospace розповіли, що спочатку все йшло добре, але розгінний ступінь Alpha «не доставив корисне навантаження на точну цільову орбіту». Зв’язок із космічним кораблем налагоджено, і місія триває.

Ймовірно супутник буде відкалібровано через деякий час. Представники Firefly пообіцяли розслідувати причини інциденту.

Цей запуск став четвертим польотом ракети Alpha від Firefly.

Читайте також: NASA обрало компанію для доставки вантажів на зворотний бік Місяця

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2022 року український підприємець Максим Поляков продав свою частку акцій в Firefly Aerospace на вимогу Комітету з іноземних інвестицій США (CFIUS). За інформацією видання Bloomberg, представники уряду США та аерокосмічної промисловості висловлювали побоювання, що цінні технології можуть потрапити до України, Росії чи інших країн, які намагаються розробити ракетні програми.

Фото: Firefly Aerospace/NASASpaceflight.com/Trevor Mahlmann

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-