Стала до ладу найбільша у Китаї плавуча сонячна електростанція

Стала до ладу найбільша у Китаї плавуча сонячна електростанція

Відео
Укрінформ
На сході Китаю ввели в експлуатацію найбільшу в країні плавучу сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 650 МВт.

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ.

Нова СЕС Anhui Fuyang Southern Wind-solar-storage Base знаходиться в місті Фуян провінції Аньхой і побудована на затопленій території площею 867 гектарів, яка колись використовувалась для видобутку вугілля.

Електростанція складається із 1,2 мільйона фотоелектричних модулів і займає площу, еквівалентну розміру 1300 стандартних футбольних полів.

Читайте також: Вартість будівництва нового енергоблоку ХАЕС становитиме близько $5 мільярдів - Енергоатом

За розрахунками китайських фахівців, її потужності буде достатньо, аби щодня задовольняти потреби в електроенергії близько 700 тисяч людей.

Очікується, що вона досягне середньорічного виробництва електроенергії на рівні 700 мільйонів кВт-год, що дозволить щорічно заощаджувати до 220 тис. тонн вугілля й запобігати викидам приблизно 580 тис. тонн вуглекислого газу.

СЕС у місті Фуян потужністю буде інтегрована в єдину мережу разом із вітроелектростанцію на 550 МВт і кількома гідроакумулюючими електростанціями на 300 МВт / 600 МВт·год на річці Янцзи, аби забезпечити безперебійне електропостачання у важливому промисловому районі дельти Янцзи.

Нова плавуча СЕС повністю використовує незадіяну поверхню води в зонах осідання шахт, допомагаючи зменшити випаровування, придушити ріст мікроорганізмів у воді та краще захистити навколишнє водне середовище.

Як повідомляв Укрінформ, аналітик компанії TF Securities Мінг-Чі Куо заявив, що Apple розпочне поставки окулярів доповненої реальності Vision PRO вже на початку січня 2024 року, а у продажу вони можуть з'явитися наприкінці січня або на початку лютого.

Фото: CMG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-