Вартість будівництва нового енергоблоку ХАЕС становитиме близько $5 мільярдів - Енергоатом

Вартість будівництва нового енергоблоку ХАЕС становитиме близько $5 мільярдів - Енергоатом

Укрінформ
ДП "НАЕК «Енергоатом" оприлюднило вартість закупівлі обладнання для впровадження ядерної установки АР1000 у енергоблоці №5 Хмельницької атомної електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Енергоатом повідомив в електронній системі Prozorro про укладання договору з Westinghouse Electric Company LLC щодо закупівлі обладнання для впровадження ядерної установки АР1000. Вартість договору складає 437,5 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Загальна вартість будівництва нового енергоблоку ХАЕС становитиме близько 5 млрд доларів. При цьому будівельні роботи розпочнуться пісяля ухвалення Верховною Радою закону про будівництво енергоблоків за технологією АР1000.

Зазначається, що енергоблок №5 ХАЕС буде першим в Україні, що будуватиметься не за радянськими технологіями. Потужність енергоблоку становитиме понад 1100 МВт.

В Енергоатомі також повідомили, що компанія вже виконала великий обсяг передпроєктних та проєктних робіт, підготовила проєкт техніко-економічного обґрунтування, провела низку переговорів з Westinghouse та отримала сприятливі умови постачання вже виготовленого обладнання.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС відбулася ротація місії МАГАТЕ

Як повідомлялося, 17 грудня президент ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін і президент та головний виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрагман підписали угоду про закупівлю обладнання для енергоблока №5 Хмельницької АЕС, що будуватиметься за технологією Westinghouse АР1000.

Відповідно до укладених між ДП “НАЕК Енергоатом” меморандумів із американською компанією Westinghouse Electric Company в Україні планується збудувати 9 енергоблоків за технологією АР1000. Перші два з них будуватимуть на майданчику Хмельницької АЕС (енергоблоки 5,6).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-