Хакери з Anonymous атакували сайти підприємств ядерної енергетики Японії

Хакери з Anonymous атакували сайти підприємств ядерної енергетики Японії

Укрінформ
Міжнародна хакерська група Anonymous здійснила кібератаки на сайти, пов’язані з ядерною енергетикою в Японії, на знак протесту проти запланованого викиду очищеної радіоактивної води з пошкодженої атомної станції "Фукусіма-1" в море.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Kyodo.

Група Anonymous активізувала свої кібератаки минулого місяця. Це сталося після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що заплановане скидання очищеної радіоактивної води з АЕС «Фукусіма» відповідає світовим стандартам безпеки.

Ціллю атаки хакерів стали такі організації: Японське агентство з атомної енергії, Компанія Japan Atomic Power Co, Японське товариство атомної енергії.

Хакери з групи Anonymous здійснили цілеспрямовані DDoS-атаки, причому атаку очолювала група, що базується в Італії. Також підтверджено активність групи, яка базується у В'єтнамі.

Японська агенція з атомної енергії заявила, що після атаки трафік на її вебсайті приблизно в 100 разів перевищує звичайний показчик, але користувачі можуть далі переглядати сайт, оскільки агенція вжила контрзаходів щодо атаки.

Читайте також: Компанії-оператору АЕС «Фукусіма-1» дозволили скидати знезаражену воду в море

Раніше група Anonymous опублікувала "цільовий список" своїх атак. Це сталося після того, як уряд Японії у 2021 році офіційно вирішив випустити очищену воду з атомної електростанції "Фукусіма-1", що належить Tokyo Electric Power Company Holdings Inc.

Як повідомлялося, Японія розглядає можливість почати скидання очищеної радіоактивної води з АЕС «Фукусіма» в море наприкінці серпня - початку вересня.

Раніше МАГАТЕ дійшло висновку, що плани Японії скидати в море відпрацьовану воду з АЕС «Фукусіма-1» відповідають стандартам безпеки.

Після цього Управління ядерного регулювання Японії надало компанії TEPCO, оператору АЕС «Фукусіма-1», офіційний дозвіл розпочати скидання очищеної радіоактивної води у відкрите море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-