Цифрова багатоканальна телемережа MX-7 готова до запуску в Україні

Цифрова багатоканальна телемережа MX-7 готова до запуску в Україні

Укрінформ
Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення готовий до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Вона покриватиме мовленням понад 90% території України.

Про це повідомив очільник Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

«Запуск цифрової багатоканальної телемережі MX-7 – важливий крок у протистоянні російській пропаганді. Незважаючи на складну обстановку в країні, ми виконали поставлені перед нами завдання та зробили все можливе, щоб забезпечити сигналом наших громадян, позбавлених змоги дивитися українське телебачення», - зазначив він.

Щиголь уточнив, що мережа працюватиме у метровому діапазоні, захищеному від перепланування, і покриватиме мовленням понад 90% території України. В тому числі – частину районів тимчасово окупованих територій, а також населені пункти, розташовані на кордонах із рф та білоруссю.

Це стосується, зокрема, Харківської, Сумської, Чернігівської, Рівненської, Житомирської, Волинської областей, де зараз можуть транслюватися російські телеканали з потужних ворожих передавальних станцій. Сигнал надаватимуть у некодованому вигляді.

Пакет телеканалів буде безкоштовним для глядачів. Концерн РРТ уже повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про готовність до запуску. Нацрада має оголосити та провести конкурс на мовлення в мережі МХ-7.

Читайте також: МКІП і телеканал «Белсат TV» планують спільно протидіяти дезінформації з боку білорусі та рф

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів іще в серпні 2021 року затвердив Програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

Для будівництва мережі Концерн РРТ залучив кредит під гарантії уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-