Україна і Японія домовилися співпрацювати у сфері цифрових технологій

Україна і Японія домовилися співпрацювати у сфері цифрових технологій

Укрінформ
Україна і Японія домовилися співпрацювати за напрямом розвитку цифрових технологій у своїх країнах.

Як передає Укрінформ із посиланням на NHK, домовленості досягнуто на переговорах міністра внутрішніх справ і комунікацій Японії Мацумото Такеакі та заступниці міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерії Іонан, яка перебуває в Японії для участі в зустрічі міністрів з питань цифровізації країн «Великої сімки» (G7).

В ході міністерської зустрічі G7 Іонан, зокрема, поінформувала про ситуацію з цифровою інфраструктурою України на тлі тривалого російського вторгнення.

Під час двосторонніх переговорів японський міністр сказав, що універсальні цінності, такі як свобода, демократія, права людини та верховенство права, повинні бути захищені, і висловив переконання, що країни G7 працюватимуть разом для досягнення цієї мети.

За його словами, Японія та Україна продовжуватимуть тісно співпрацювати за напрямом дослідження цифрових технологій.

Читайте також: У «Дії» можуть з’явитися оновлення на основі штучного інтелекту

Представниця України, зі свого боку, подякувала Японії за всебічну підтримку у протидії російській агресії і заявила, що Україна хотіла б «отримати широкий спектр знань» від Країни Вранішнього сонця як однієї з найрозвиненіших інноваційних країн.

Як повідомляв Укрінформ, міністри цифрових технологій «Великої сімки» (G7) найбільш індустріально розвинутих країн погодили п’ять принципів управління новими технологіями, такими як штучний інтелект, на тлі швидкого поширення у світі використання чат-ботів із застосуванням ШІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-