Україна стане однією з найсильніших країн у розвитку військових інновацій - Федоров

Україна стане однією з найсильніших країн у розвитку військових інновацій - Федоров

Єдині новини
Укрінформ
Україна стане провідною країною у розвитку інновацій у військовій сфері, кібербезпеці та захисті об’єктів критичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це заявив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Найсильнішими ми будемо в military-tech, тобто це все, що пов’язано з інноваціями у військовій тематиці. Також розвиватиметься кібербезпека, будь-яка фізична безпека, пов’язана з інноваціями, та захист об’єктів критичної інфраструктури. В Україні уже зараз народжується компетенція, яка є унікальною у світі», – сказав Федоров.

За його словами, на сьогодні в нашій країні багато людей, які навчаються в цьому напрямку, тому важливо перейти від ІТ-галузі, яка виробляє продукти для світу до ІТ-галузі, яка виробляє продукти, які капіталізуються, працюють на весь світ і вартують мільярди доларів.

«Одне з наших завдань - побудувати країну, де з’являються такі продукти, тому важливо розвивати освіту, яка дозволить масштабувати наші зусилля і зробити певний стрибок вперед», – додав Федоров.

Читайте також: Мінцифри залучить Аpple до повоєнного перепису населення

Як повідомлялося, у Мінцифрі зазначали, що Military-tech стартапи будуть виділені в окремий напрям у складі Українського фонду стартапів (USF), що дасть змогу збільшити їх фінансування та консультаційну підтримку для створення проєктів відповідно до стандартів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-