російські хакери атакували державні сайти Польщі

російські хакери атакували державні сайти Польщі

Укрінформ
Хакери, пов’язані з російськими спецслужбами, атакували упродовж минулих вихідних низку польських державних сайтів.

Серед них інтернет-сторінка служби військової контррозвідки Польщі, а також сайт підприємства ОПК Польщі Dezamet SA, де вироблятимуться боєприпаси для потреб ЗСУ, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Майже щодня ми маємо різноманітні спроби заблокувати важливі сайти держустанов чи інституцій, пов’язаних з державою. Ця діяльність в основному здійснюється хакерами, які працюють на росію, але використовують доволі примітивні інструменти”, - підкреслив речник міністра-координатора з питань спецслужб Станіслав Жарин.

За його словами, йдеться про атаки типу DDoS чи спроби блокування роботи різних інтернет-сторінок.

“Такими атаками займаються групи, які працюють на росіян, такі як Killnet або NoName057. Це хакерські команди, які контролюються російськими спецслужбами і ведуть кібервійну проти Заходу, зокрема Польщі”, - констатував Жарин.

Він визнав, що останнім час були нетривалі проблеми з функціонуванням інтернет-сторінки польської військової контррозвідки, але проблему швидко було нейтралізовано. За його словами, це можна сприймати як відповідь на ефективну роботу польської контррозвідки, яка останнім часом нейтралізувала чергові дії російської розвідки в Польщі.

Читайте також: Проросійські хакери знову атакували сайти держустанов Італії

Як повідомило польське видання Fakt, хакерську атаку проти польських державних установ мала здійснити російська хакерська група Phoenix. Цілями хакерської атаки мали бути також сайти Національної ради судочинства, податкової адміністрації Польщі і підприємства Dezamet S.A., де планується налагодити виробництво боєприпасів для ЗСУ. 

Як повідомлялося, у понеділок підприємство Dezamet S.A. у Новій Дембі Підкарпатського воєводства (межує з Україною – ред.) відвідають прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, які мають оголосити про закупівлю Євросоюзом на цьому підприємстві боєприпасів для української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-