Подоляк сподівається, що Китай зрозуміє важливість діалогу з Україною

Подоляк сподівається, що Китай зрозуміє важливість діалогу з Україною

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що підготовча робота з організації прямої розмови між лідерами України і Китаю триває і «ще не прийшла до якогось фіналу».

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН, передає Укрінформ.

«Підготовча робота йде, вона ще не прийшла до якогось фіналу. Китаю необхідно просто оцінити, хто сьогодні є модератором процесу, в тому числі в Європі. З ким потрібно дійсно серйозно розмовляти про природу війни, про ризики, про те, як вона повинна бути правильно фіналізована, щоб світ отримав іншу безпекову платформу», - сказав Подоляк, відповідаючи на запитання, чи відбудеться пряма розмова Китаю з Україною і про що зараз є поговорити Києву з Пекіном.

За його словами, «єдиним фігурантом для такої розмови є точно не путін, а тільки Володимир Зеленський».

«Ми проводимо підготовчу роботу, і, я думаю, Китай, рано чи пізно, проаналізувавши і підсумки своєї робочої поїздки в москву, і взагалі всі події, пов'язані з війною і з дуже жорсткою позицією, яку займають наші партнери, прийде до важливості діалогу з Україною», - вважає Подоляк.

Читайте також: Зеленський: Я не отримував пропозиції від Китаю про посередництво

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну голова КНР Сі Цзіньпін уникає контактів із Президентом Володимиром Зеленським.

Китайський лідер здійснив візит до росії 20-22 березня і запросив підозрюваного у злочинах проти людяності президента рф володимира путіна відвідати Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-