Прем’єр Японії у Києві закликав путіна негайно припинити агресію проти України

Прем’єр Японії у Києві закликав путіна негайно припинити агресію проти України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда закликав президента рф володимира путіна прислухатися до позиції глобальної міжнародної спільноти і негайно припинити агресію проти України.

Про це Кішіда заявив на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Під час саміту «Групи семи», який я провів минулого місяця, і під час ухвалення резолюції Генасамблеї ООН, яку підтримала 141 країна, росію закликали негайно повністю вивести війська з України. Я ще раз закликаю президента путіна прислухатися до такої позиції глобальної міжнародної спільноти і негайно припинити агресію на території України», - сказав Кішіда.

Він зазначив, що Японія послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а завдяки солідарності між нашими країнами двостороння співпраця поглиблюється і розширюється.

«Ми поділяємо фундаментальні цінності і сьогодні домовилися про підвищення рівня наших відносин до особливого глобального партнерства», - відзначив Прем’єр-міністр Японії.

Читайте також: Японія виділить $30 мільйонів на нелетальне озброєння для України

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда прибув до Києва на запрошення Президента Володимира Зеленського.

Кішіда під час неанонсованого візиту в Україну відвідав Бучу. Глава японського уряду поклав квіти біля церкви у Бучі і вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-