Прем'єр-міністр Японії відвідав Бучу

Прем'єр-міністр Японії відвідав Бучу

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час неанонсованого візиту в Україну відвідав Бучу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Зазначається, що глава японського уряду поклав квіти біля церкви у Бучі і вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

«Світ був вражений, побачивши, що рік тому в Бучі були вбиті невинні мирні жителі. Я справді відчуваю сильний гнів через цю жорстокість, відвідавши це місце», – сказав Кішіда.

Від імені громадян Японії він висловив співчуття всім загиблим і пораненим. «Японія й надалі докладатиме всіх зусиль для відновлення миру», - запевнив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда прибув до Києва на запрошення Президента Володимира Зеленського. Очікується, що лідери проведуть спільну зустріч.

За словами представників уряду та правлячої партії, Кішіда вирушив до України з Індії.

22 березня він вирушить із візитом до Польщі, а 23 березня повернеться у Японію.

Читайте також: Усі джерела підтверджують, що злочини в Бучі скоїли російські військові - генсек НАТО

Буча і вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня 2022 року. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Зокрема, у Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, на вулицях лежали десятки тіл, деякі з них із зв'язаними руками.

Серед знайдених жертв воєнних злочинів є зґвалтовані жінки, тіла яких загарбники намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - сліди катувань, людей убивали пострілами у потилицю.

За словами Генерального прокурора Андрія Костіна, російська армія скоїла в Бучанському районі понад 9 тисяч воєнних злочинів, понад 1700 цивільних загинули. Наразі ідентифіковано 91 військового рф, причетного до цих злочинів.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ВВС наголосив, що події у Бучі показали справжнє ставлення росії до України та українців

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Джапарова, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-