У Чехії держоргани та приватні компанії забороняють працівникам користуватись TikTok

У Чехії держоргани та приватні компанії забороняють працівникам користуватись TikTok

Укрінформ
Державні органи та підприємства, а також приватні компанії в Чеській Республіці забороняють своїм співробітникам використовувати китайську програму «TikTok» на робочих комп'ютерах та телефонах з міркувань безпеки.

Про це повідомляє Radio Pague International, передає Укрінформ.

Минулого тижня Національне управління кібербезпеки та інформаційної безпеки (NÚKIB) випустило попередження проти використання TikTok на пристроях з доступом до важливих інформаційних систем. За словами NÚKIB, додаток становить загрозу безпеці.

Читайте також: У Британії посадовцям заборонили TikTok на робочих телефонах

Розпорядження на підставі попередження Національного управління кібербезпеки та інформаційної безпеки випустили канцелярія Сенату ЧР та чеські міністерства.

Аналогічне рішення ухвалили, наприклад, напівдержавна енергетична компанія ČEZ, Академія наук ЧР, Чесько-Моравська конфедерація профспілок, банк ČSOB та низка інших установ, організацій та компаній.

Раніше про аналогічне рішення повідомила мерія Праги. Міністерство оборони також заборонило встановлювати на пристрої китайську програму WeChat.

Читайте також: Співробітникам Єврокомісії заборонили користуватися TikTok

Заборона часто поширюється на особисті пристрої, якщо співробітники використовують їх для роботи. Це випливає з опитування, проведеного агентством ČTK серед органів влади та компаній. Лише деякі державні установи мали власний обліковий запис у соціальній мережі «TikTok», наприклад, Адміністрацію уряду Чеської Республіки, яка вже видалила її.

Читайте також: Європарламент заборонив своїм співробітникам використовувати TikTok

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня міністерство оборони Данії, яка є членом НАТО, у зв’язку з посиленням заходу безпеки в кіберпросторі заборонило своїм співробітникам використовувати застосунок для обміну відео «TikTok» на своїх робочих телефонах.

16 березня у Великій Британії заборонили використання китайського застосунку «TikTok» на робочих телефонах міністрів та державних службовців.

17 березня Нова Зеландія заборонила використовувати китайський додаток «TikTok» на пристроях із доступом до парламентської мережі через проблеми з кібербезпекою.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-