Українським захисникам встановлять сучасні біонічні протези рук Hero Arms

Українським захисникам встановлять сучасні біонічні протези рук Hero Arms

Фото
Укрінформ
Двом українським захисникам встановлять високотехнологічні біонічні протези від Open Bionics.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Андрій Гідзун та Віталій Іващук — перші українські пацієнти, яким встановлять високотехнологічні біонічні протези від Open Bionics. Обоє вони мали мінно-вибухові травми рук, внаслідок чого кінцівки було ампутовано. Андрій потрапив до лікарні ще у квітні 2022, Віталій — у червні. Захисники України отримають надсучасні біонічні протези верхніх кінцівок Hero Arms від провідного британського виробника Open Bionics", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ зазначили, що це стало можливим завдяки стратегічному партнерству між Mastercard та Superhumans. Партнери також організували навчання для трьох українських інженерів-протезистів на базі Open Bionics.

Hero Arms виробляються індивідуально, тож перш ніж встановлювати протези, пацієнту потрібні вимірювання, тестування тощо. Для проходження цих процедур військові разом із інженерами, а також командами Superhumans і Open Bionics вирушили до Мюнхена, де українські захисники мали змогу протестувати біонічні протези.

Свої персональні протези хлопці отримають уже протягом кількох тижнів. Згодом, після початку повноцінної роботи клініки Superhumans у Львові, всі етапи протезування будуть виконуватися в Україні.

Hero Arms – біонічні протези верхніх кінцівок, відомі у світі завдяки високій функціональності та яскравому дизайну. Легкий та універсальний протез має групу світлових, звукових та вібраційних сигналів, які надають користувачам зворотній зв'язок про стан їхньої біонічної руки.

Читайте також: У Львові військовому поставили протез руки, яку ампутували в укритті «Азовсталі»

Superhumans – сучасна клініка протезування, реконструкції та реабілітації, що незабаром відкриється у Львові. Наразі лікарня завершує устаткування медичних корпусів. Послуги Superhumans будуть безоплатними для постраждалих від війни, лікарня фінансується донорами та партнерами.

Фото: МОЗ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-