Хорватія виділила €1 мільйон на закупівлю генераторів для українських шкіл і лікарень

Хорватія виділила €1 мільйон на закупівлю генераторів для українських шкіл і лікарень

Укрінформ
Хорватія виділила 1 мільйон євро фінансової допомоги Україні, на які через ЮНІСЕФ буде придбано близько 50 потужних генераторів для забезпечення безперебійної роботи українських лікарень та шкіл. 

Про це повідомило Міністерство закордонних і європейських справ Хорватії, передає Укрінформ. 

«Уряд Хорватії 26 січня ухвалив рішення про виділення фінансової допомоги обсягом 1 мільйон євро на невідкладні потреби відновлення енергетичної інфраструктури України, зокрема для придбання та доставки в Україну близько 50 електрогенераторів потужністю 100 кВт з метою забезпечення безперебійної роботи лікарень і шкіл», - зазначається в повідомленні. 

Читайте також: Прем’єр Хорватії: Ми продовжимо військову допомогу Україні

Реалізація гуманітарного проєкту здійснюватиметься через Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Зовнішньополітичне відомство Хорватії найближчими днями планує укласти відповідний договір з ЮНІСЕФ та переказати згадану фінансову допомогу. Як зазначили у міністерстві, закупівля ЮНІСЕФ електрогенераторів та доставка їх в Україну планується по можливості в найкоротші терміни.

Раніше посольство України в Хорватії за результатами домовленостей із місцевими партнерами вже передало в Україну 56 генераторів і 59 трансформаторів. Наразі до відправлення готуються ще 170 трансформаторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-