Аварійний російський «Союз» відправлять з орбіти на Землю без космонавтів

Аварійний російський «Союз» відправлять з орбіти на Землю без космонавтів

Укрінформ
роскосмос вирішив повернути на Землю без екіпажу пристикований до Міжнародної космічної станції корабель "Союз МС-22", на якому 15 грудня сталася аварія в системі терморегуляції.

Як передає Укрінформ, про це держкорпорація повідомила в Телеграм-каналі.

«Фахівці зробили висновок: «Союз МС-22» має спускатися на Землю без екіпажу. Запуск «Союзу МС-23» (відбудеться – ред.) 20 лютого 2023 року в безпілотному режимі», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, космонавтів Сергія Прокоп'єва, Дмитра Петеліна та астронавта Франциско Рубіо, які зараз перебувають на МКС, роскосмос планує повернути на кораблі «Союз МС-23», запуск якого перенесли з 15 березня на 20 лютого. Раніше на цьому кораблі планувалося відправити на МКС космонавтів Олега Кононенка, Миколу Чуба та астронавта NASA Лорала О'Хара.

Читайте також: російські астронавти не вийшли у відкритий космос через витік із системи охолодження в кораблі

15 грудня 2022 року на кораблі "Союз МС-22" сталася розгерметизація зовнішнього контуру радіатора системи терморегулювання. Офіційна версія того, що сталося, яку надало російське відомство, — удар метеороїда.

Читайте також: NASA шукає місце витоку на російському космічному кораблі, пристикованому до МКС

"Союз МС-22" пристикувався до МКС у вересні 2022 року. Цей політ став першим у рамках угоди про перехресні польоти на МКС, укладеної між росією та США у 2022-му році.

Екіпаж «Союз МС-22» мав провести на станції пів року. Закінчення місії планувалося на 28 березня. За цей час екіпаж мав здійснити п'ять виходів у відкритий космос. 15 грудня один з них було скасовано з технічних причин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-