Польща купила у Франції два супутники спостереження

Польща купила у Франції два супутники спостереження

Фото, відео
Укрінформ
Міністерство оборони ПОльщі купило у компанії Airbus Defence and Space два супутники спостереження і приймальну станцію на загальну суму €575 мільйонів.

Відповідну угоду у Варшаві затвердили міністри оборони Польщі і Франції Маріуш Блащак і Себастьян Лекорню, передає кореспондент Укрінформу.

До моменту виведення цих супутників на орбіту в 2027 році, польська армія з наступного року користуватиметься супутниковими знімками з сузір’я супутників Плеяди Нео, які має в розпорядження компанія Airbus.

Доступ до цих знімків дозволить польській армії посилити здатність щодо спостереження за об’єктами з оптичною точністю до 30 сантиметрів.

“Це надзвичайно важливий потенціал, який доповнює все, що стосується стримування і раннього попередження, як у військовій сфері, так і цивільній”,- заявив Блащак.

Він зауважив, що до моменту виведення на орбіту закуплених супутників, польські супутники співдіятимуть з французькими, що гарантуватиме кращу ефективність спостереження.

У свою чергу Лекорню підкреслив, що підписання угоди значно посилить розвідувальні можливості польських збройних сил. Він додав, що нинішня ситуація показує, наскільки важливо для кожної країни бути автономною та незалежною в оцінці ситуації.

Читайте також: Польща розмістить нові корейські танки на кордоні з калінінградською областю рф

"Космос стає все більш мілітаризованим, він стає все більш важливим для військових дій і для оцінки обстановки на полі бою. Запевняю, що ми надамо послугу і обладнання відмінної якості”,- наголосив Лекорню.

Польський та французькими міністри також повідомили, що обговорили питання допомоги Україні.

Як відомо, Лекорню в середу, 28 грудня, відвідає Україну.

Читайте також: Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо розвитку супутникової навігації

Супутники, які міноборони Польщі купило в компанії Airbus, дасть можливість спостерігати за ситуацією на території поверхнею 2 млн кв км з оптичною точністю до 30 см.

Фото: @MON_GOV_PL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-