Єрмак зустрівся з ексглавою Google - говорили про технології, які могли б допомогти в деокупації

Єрмак зустрівся з ексглавою Google - говорили про технології, які могли б допомогти в деокупації

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із колишнім виконавчим директором і головою правління компанії Google, ексвиконавчим головою та радником з питань технологій компанії Alphabet Еріком Шмідтом.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, Шмідт раніше співпрацював з Міністерством оборони США у питаннях інновацій, а його родина заснувала фонди, які займаються доброчинністю у сферах сталого розвитку та відповідального використання природних ресурсів.

Керівник ОП подякував бізнесменові за підтримку й допомогу, яку він надав Україні з початку повномасштабного російського вторгнення. «Ми надзвичайно цінуємо все, що ви зробили для нашої країни», - заявив він.

Зі свого боку Шмідт зазначив, що він радий допомагати Україні. «Те, що відбувається у вашій країні через цю війну, - жахливо», - заявив ексгендиректор компанії Google.

Окрему увагу співрозмовники приділили можливостям для поглиблення співпраці.

Єрмак і Шмідт обговорили технологічні рішення, які могли б допомогти Україні пришвидшити деокупацію територій, відновити свою територіальну цілісність і повернутися до безпечного мирного життя.

Читайте також: Google боротиметься з фейками про українських біженців у ЄС

Окрім того, бізнесмен відзначив важливість підтримки талановитої молоді, яка здатна швидко змінювати майбутнє.

Примітно, у зустрічі також узяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня у Києві державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що підтримка України з боку Сполучених Штатів і тиск на росію засвідчують свою ефективність і не припиняться, доки не припиниться агресія проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-