Фонд соцстраху модернізує дата-центр для посилення кіберзахисту

Фонд соцстраху модернізує дата-центр для посилення кіберзахисту

Укрінформ
Фонд соціального страхування України (ФССУ) проводить закупівлю обладнання для модернізації дата-центру з ліцензійним програмним забезпеченням.

Про це ФССУ повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

«На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з метою забезпечення кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури Фонд соціального страхування України проводить закупівлю обладнання для модернізації дата-центру з ліцензійним програмним забезпеченням», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна і Польща підписали меморандум у сфері кіберзахисту

Зазначається, що обладнання буде інтегроване з Єдиною інформаційно-аналітичною системою Фонду та забезпечить збереження і надійний захист бази даних, зокрема, персональних даних мільйонів застрахованих осіб, їх роботодавців, потерпілих на виробництві та їх родин в умовах потенційної кібернебезпеки з боку країни-агресора.

Також модернізація серверів дозволить забезпечити безперебійне функціонування єдиної системи Фонду, опрацювання заяв-розрахунків і проведення виплат лікарняних, декретних, допомог на поховання і страхових виплат.

Читайте також: НБУ розробив вимоги до функціонування системи кіберзахисту в банківській системі

У Фонді наголошують, що закупівля є плановою та проводиться відповідно до визначених видатків за цим напрямом у бюджеті ФССУ на 2022 рік.

Як повідомлялося, з 1 жовтня Міністерство соціальної політики впроваджує у всіх регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Це дозволить централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та розв'язання проблемних питань переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-