В Україні презентували проєкти цифрової трансформації соціальної сфери

В Україні презентували проєкти цифрової трансформації соціальної сфери

Фото
Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації та Міністерство соціальної політики в рамках цифрової трансформації соцсфери впроваджують в Україні Єдину інформаційну систему соціальної сфери та планують запуск низки соціальних послуг у "Дії".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час брифінгу 18 жовтня.

"По суті ми створюємо єдиний реєстр соціальних виплат, який в режимі реального часу відображатиме те, що відбувається з виплатами. І коли людина звертатиметься за отриманням соціальних послуг, незалежно від того, де вона проживає, всі операції відбуватимуться в єдиній інформаційній системі", - сказав Федоров.

Він зазначив, що Єдина інформаційна система соціальної сфери дасть змогу громадянам отримувати соціальні послуги швидко та комфортно. Федоров пояснив, що завдяки впровадженню єдиної системи більше не потрібно буде збирати багато паперів та довідок, а також буде значною мірою скорочено розгляд заяв на субсидію чи призначення пенсії. За його словами, цифрова трансформація соціальної сфери дасть змогу заощадити 1300 тонн паперу та 11 млрд грн бюджету щороку.

Віцепрем'єр додав, що найближчим часом в застосунку або на порталі "Дія" можна буде подати заяви на отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для ВПО. Ці послуги будуть запущені після того, як Мінцифри презентує їх на Diia Summit у листопаді цього року.

Читайте також: Мінцифри планує додати ще два COVID-документи у «Дію»

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час презентації розповіла, що Єдина інформаційна система соцсфери працює у деяких громадах з червня 2021 року у тестовому режимі. Наразі через систему можна отримати шість соцпослуг. Лазебна додала, що міністерство планує поступово розширювати перелік послуг, який можна буде отримати через систему.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство соціальної політики у вересні презентувало Стратегію цифрової трансформації соціальної сфери, в рамках якої буде створене єдине інформаційно-операційне середовище соціальної сфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-