Мінцифри планує додати ще два COVID-документи у «Дію»

Мінцифри планує додати ще два COVID-документи у «Дію»

Укрінформ
У Міністерстві цифрової трансформації планують запровадити у «Дії» ще два види електронних документів щодо COVID-19 – сертифікат про результати ПЛР-тестування та сертифікат про те, що громадянин перехворів і одужав від коронавірусу.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі спільно з МОЗ ми вже поступово тестуємо цифрові COVID-сертифікати для ПЛР-тестування, тобто такий сертифікат також з'явиться у «Дії». І також фактично розпочинаємо тестування COVID-сертифікатів для тих, хто перехворів і одужав від коронавірусу, і такі сертифікати також з'являться у «Дії», - зазначив Вискуб.

Також він виключив можливість масового внесення неправдивих відомостей про вакцинацію від коронавірусу до відповідних електронних баз даних.

«Правила формування цифрових сертифікатів дуже складні і ретельні, але такі складні правила існують, щоб унеможливити внесення недостовірних даних (до відповідних електронних баз інформації — ред.). Зрозуміло, що (ці дані про вакцинацію - ред.) може внести лише той лікар, який вакцинував. І кожен запис до електронної системи охорони здоров'я - він підписується особистим електронним підписом лікаря. Тобто, можливість внести пачками (дані про вакцинацію від коронавірусу низки осіб — ред.) або внести не лікарем - взагалі не існує», - запевнив Вискуб.

Також він сказав, що нині дуже багато країн ЄС використовують ці COVID-сертифікати не лише при перетині кордону, а також усередині країн - при відвідуванні музеїв і навіть при відвідуванні кафе і ресторанів.

«І цілком імовірно, що у нашому найближчому майбутньому також будуть запроваджені подібні правила, і для цього потрібно бути готовим», - зазначив заступник очільника Мінцифри.

Читайте також: У Мінцифри сказали, чи може фейковий COVID-сертифікат потрапити до «Дії»

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації у липні почало запроваджувати COVID-сертифікати в застосунку «Дія». Громадяни, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, можуть згенерувати в застосунку та на порталі «Дія» цифрову версію COVID-сертифікату.

У вересні Міністерство охорони здоров'я повідомило, що в Україні запроваджено зелені внутрішні COVID-сертифікати для повністю вакцинованих і жовті – для щеплених лише однією дозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-