Boeing успішно запустив до МКС космічну капсулу Starliner

Boeing успішно запустив до МКС космічну капсулу Starliner

Укрінформ
Американський аерокосмічний гігант Boeing у четвер провів успішний запуск капсули Starliner без екіпажу, яка відправилась до Міжнародної космічної станції (МКС).

Про це йдеться в повідомленні AFP, передає Укрінформ

«Місія Orbital Test Flight 2 (OFT-2) стартувала о 18:54 за східним часом з космічного центру Кеннеді у Флориді, при цьому космічний корабель був закріплений на ракеті United Launch Alliance Atlas V», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: SpaceX відправила на МКС четверту місію астронавтів

Успішний старт став передумовою для відновлення репутації Boeing після того, як у 2019 році був здійснений перший пуск капсули, яка так і не змогла зістикуватися з МКС через помилки в програмному забезпеченні. Її довелося повернути на Землю, де були допрацьовані недоліки.

Водночас, влітку 2021 року капсула мала знову вийти в космос, однак через поломки в російському модулі «Наука», який мав вивести її на орбіту, запуск не відбувся.

Читайте також: SpaceX Ілона Маска відправила до МКС першу повністю приватну місію

Перед пуском місії OFT-2 в компанії Boeing і NASA заявили, що всі проблемні питання були вирішені. Цього разу апарат відправився в космос на ракетоносії Atlas V United Launch Alliance.

Як повідомлялося, у NASA заявляли, що планують сертифікувати Starliner як другу службу «таксі» для своїх астронавтів до МКС. Цю роль уже виконувала успішно компанія SpaceX Ілона Маска, коли у 2020 році здійснила політ капсули Dragon.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-