Україну та країни Євросоюзу атакують ті ж самі хакери

Україну та країни Євросоюзу атакують ті ж самі хакери

Укрінформ
Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, з’ясувала, що хакери, які атакують державні органи в Україні, здійснюють атаки і на країни ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держспецзв’язку.

«Хакери, які атакують державні органи в Україні, здійснюють атаки і на країни ЄС. Чергове підтвердження цьому наводить Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку»,- йдеться в повідомленні.

Так, на адресу одного з державних органів Латвії надсилалися електронні листи з посиланнями на небезпечні RAR-архівів з іменами Assistance.rar, Necessary_military_assistance.rar. Кожен з цих архівів містив шкідливі файли-ярлики з назвами англійською мовою щодо гуманітарної допомоги нашій країні.

Читайте також: За час війни кількість хакерських атак в Україні зросла втричі

Атаку пов’язують з групою UAC-0010 (Armageddon) - тією ж, яка здійснювала розповсюдження шкідливих електронних листів серед державних органів України.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної агресії з боку росії були оперативно виявлені та нейтралізовані понад 120 потужних кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-