За два місяці СБУ зафіксувала понад 100 кібератак

За два місяці СБУ зафіксувала понад 100 кібератак

Укрінформ
Служба безпеки України протягом двох останніх місяців зафіксувала понад 100 кібератак.

Як передає Укрінформ, про це під час телемарафону з нагоди Дня єднання сказав керівник управління департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

"Протягом двох місяців ми зафіксували понад 100 різноманітних кібератак, просто вони не такі масштабні й помітні", - сказав Вітюк.

За його словами, остання масштабна DDoS-атака свідчить про те, що вона готувалася на рівні держави силами спецслужб, оскільки задіяні були дуже великі як грошові, так і технічні, інфраструктурні ресурси.

Читайте також: Остання кібератака була психологічною, економічна сфера втрат не зазнала – РНБО

Вітюк зазначив, що зараз СБУ фіксує безпрецедентний наступ на інформаційний та кіберпростір України: це не лише демонстрація сили на кордонах та DDoS-атаки, а й проплачені мітинги, псевдомінування, дезінформаційні психологічні кампанії.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Були також зафіксовані перебої в роботі вебсервісів державних Ощадбанку і ПриватБанку.

Читайте також: «Дія» не постраждала від останньої кібератаки - Федоров

За цим фактом Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу.

В СБУ вважають, що за цими кібератаками стоять іноземні спецслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-