Масштабна кібератака: робота низки урядових сайтів досі не відновлена

Масштабна кібератака: робота низки урядових сайтів досі не відновлена

Оновлено
Укрінформ
Робота низки урядових сайтів досі не відновлена після масштабної кібератаки.

Як передає Укрінформ, станом на ранок 16 лютого не відновлена робота сайтів, зокрема Міноборони, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства внутрішніх справ, Урядового порталу.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Були також зафіксовані перебої в роботі вебсервісів державних Ощадбанку і ПриватБанку.

Читайте також: Штати запропонували Україні допомогу в розслідуванні кібератаки - ЗМІ

Робота банківських ресурсів станом на 19:30 була відновлена. Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає заходів для протидії та локалізації кібератаки.

Віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що близько 20:00 почалася потужна DDoS-атака на портал «Дія», її відбили кіберфахівці.

Читайте також: Польща оголосила підвищений рівень загрози у кіберпросторі

За фактом DDoS-атак на українські вебресурси Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозвязку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-