Китай цьогоріч планує добудувати орбітальну станцію і запустити гібридну ракету

Китай цьогоріч планує добудувати орбітальну станцію і запустити гібридну ракету

Укрінформ
Влада Китаю цьогоріч здійснить у космос шість польотів з екіпажем для завершення будівництва власної космічної орбітальної станції "Тяньгун-3".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

За словами заступника директора Китайської аерокосмічної науково-технічної корпорації (CASC) Ма Тао, у 2022 році також запланований перший політ ракети-носія Long March-6A з гібридним ракетним двигуном, що використовує компоненти палива в різних агрегатних станах — рідкому і твердому.

Зазначається, що Китай здійснив 55 космічних місій у 2021 році, і посідає перше місце в світі за цим показником, а загальна маса запущених космічних кораблів досягла 191,19 тонн. Торік CASC вивела в космос 103 апаратів за 48 запусків. Сполучені Штати здійснили 51 космічний запуск минулого року, загальна маса запущених космічних кораблів досягла 403,34 тонн.

Читайте також: Китай звинуватив США у загрозі своїй космічній станції через супутник SpaceX

Як повідомляв Укрінформ, перша китайська пілотована орбітальна станція "Тяньгун-1" була запущена у вересні 2011 року, а станція "Тяньгун-2" - у вересні 2016-го. За кілька місяців до цього зв'язок з "Тяньгун-1" було втрачено, в квітні 2018 року станція увійшла в атмосферу Землі, її компоненти в основному згоріли над Тихим океаном. Друга китайська пілотована станція завершила роботу в липні 2019-го і була зведена з орбіти.

У рамках своєї космічної програми Китай уже приземлив марсохід на Червоній планеті та відправив зонди на Місяць.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-