Японія оновить пости контролю радіації в районі «Фукусіми»

Японія оновить пости контролю радіації в районі «Фукусіми»

Укрінформ
Комісія з ядерного регулювання Японії ухвалила оновити обладнання на постах моніторингу радіації в префектурі, де розташована АЕС «Фукусіма».

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

«Японські ядерні регулятори планують зберегти пости моніторингу радіації в префектурі Фукусіма, замінивши старе обладнання на нове», - йдеться в повідомленні.

Після аварії на атомній електростанції «Фукусіма-1» у березні 2011 року в цій префектурі були створені близько 3 тисяч постів для контролю рівня радіації.

Зазначається, що щорічні видатки на технічне обслуговування цього обладнання становлять близько 5,5 млн доларів.

Читайте також: У японській префектурі Фукусіма створять «водневе» місто

«Комісія з ядерного регулювання Японії у 2018 році ухвалила демонтувати приблизно 80% постів моніторингу. Однак відомство відмовилося від такого рішення, стикнувшись із опозицією з боку місцевих мешканців», - указує NHK.

Таким чином, комісія збереже пости моніторингу, щоб зняти стурбованість громадян з приводу рівня радіації. І протягом наступних 10 років деталі радіаційних детекторів та джерел електропостачання планується замінити на нові.

Читайте також: Японія скине очищену радіоактивну воду з «Фукусіми» в океан

Нагадаємо, в березні 2011 року біля північно-східного узбережжя Японії стався землетрус, що спричинив цунамі.

Величезна хвиля накрила АЕС «Фукусіма-1», і в результаті сталося розплавлення активної зони реакторів відразу на трьох енергоблоках. Це призвело до наймасштабнішої аварії такого роду Чорнобильської катастрофи в 1986 році.

Фото: Greenpeace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-