Техногіганти виділять мільярди доларів на кібербезпеку у США

Техногіганти виділять мільярди доларів на кібербезпеку у США

Укрінформ
На зустрічі з президентом США Джо Байденом бізнес-лідери у різних галузях погодилися виділити мільярди доларів на посилення кіберзахисту країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Зустріч відбулася у Білому домі на тлі кількох гучних кібератак, у тому числі щодо урядового підрядника програмного забезпечення SolarWinds та нафтопроводу Colonial Pipeline.

Зобов’язання, які взяли на себе техногіганти, варіюються від просування нових галузевих стандартів до надання іншим підприємствам більш потужних інструментів безпеки та навчання фахівців, які заповнять приблизно 500 000 робочих місць у сфері кібербезпеки у США.

Президент Байден нещодавно підписав розпорядження, яке вимагає від американських агентств використовувати двофакторну автентифікацію, аби запобігти кібератакам.

У Білому домі заявили, що Apple створить програму, спрямовану на поліпшення безпеки у технологічних ланцюгах постачання, яка включатиме роботу з постачальниками для впровадження багатофакторної автентифікації та навчання безпеки.

Google заявила, що протягом п’яти років інвестуватиме понад 10 мільярдів доларів у посилення кібербезпеки, і пообіцяла провести навчання 100 000 американців у таких технічних галузях, як підтримка ІТ й аналітика даних за допомогою програми «Сертифікат кар’єри».

Microsoft виділить 20 мільярдів доларів упродовж п'яти років на постачання більш просунутих засобів безпеки. Компанія також виділить 150 мільйонів доларів, щоб допомогти державним установам модернізувати системи безпеки та розширити партнерські відносини щодо навчання кібербезпеці.

Компанія IBM заявила, що протягом трьох років навчить понад 150 000 людей навичок кібербезпеки. Компанія також оголосила про нове рішення для зберігання даних для критично важливих інфраструктурних компаній і заявила, що працює над створенням безпечних методів шифрування для квантових обчислень.

Читайте також: Байден очікує, що Росія притягне до відповідальності хакерів за атаки на США

Як повідомлялося, адміністрація США послідовно звинувачує російські спецслужби у кібератаках на американські установи й інфраструктуру.

Вашингтон цього року запровадив санкції проти РФ, пов’язані з нападом на компанію SolarWinds та проникнення через її програмне забезпечення в державні й приватні установи США.

У травні цього року хакери атакували найбільшого на сході США оператора трубопроводу Colonial Pipeline, який займається транспортуванням нафтопродуктів вздовж атлантичного узбережжя країни. Американські спецслужби пов’язали напад з хакерами, що перебувають у Росії.

Компанія зупинила роботу системи на кілька днів, що спровокувало гострий дефіцит і різке подорожчання пального в цій частині США. Оператор був змушений сплатити вимагачам близько $4,4 мільйона, щоби відновити контроль над своїми операціями та поновити постачання послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-