YouTube видалив мільйон відео з дезінформацією про коронавірус

YouTube видалив мільйон відео з дезінформацією про коронавірус

Укрінформ
З лютого 2020 року YouTube видалив мільйон відео, які містили небезпечну дезінформацію про COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це поінформував директор з продуктів YouTube Ніл Махон, повідомляє Engadget.

«Дезінформація перемістилася з маргінального напряму в основний… Тепер вона проникає в усі аспекти суспільства, іноді прориваючись крізь співтовариства із блискавичною швидкістю», — зауважив Махон.

Читайте також: У соцмережах з’явилися скріншоти про щеплення - МОЗ спростувало витік даних

За його словами, усунення дезінформації – лише один з аспектів підходу компанії. YouTube також працює над «збором інформації з надійних джерел і скороченням поширення відео зі шкідливою дезінформацією».

Водночас він наголосив, що «поганий контент» становить лише невеликий відсоток контенту YouTube в цілому.

«Поганий контент становить лише крихітний відсоток від мільярдів відео на YouTube (близько 0,16−0,18% від загальної кількості переглядів виявляється контентом, що порушує наші правила)», — підкреслив Махон.

Читайте також: Twitter тестує нову функцію для боротьби з фейками

Він додав, що YouTube видаляє майже 10 мільйонів відео щоквартально, «більшість з яких не набирає навіть 10 переглядів».

Нещодавно компанія Facebook виступила з аналогічним аргументом щодо контенту на своїй платформі. Минулого тижня соціальна мережа опублікувала звіт, в якому стверджувалося, що найпопулярніші повідомлення — це меми та інший неполітичний контент. І, зіткнувшись з критикою з приводу поводження з COVID-19 і дезінформацією про вакцини, компанія стверджувала, що дезінформація про вакцини «не відповідає типу контенту, який бачать більшість користувачів».

Читайте також: Facebook видалив сотні акаунтів з Росії, які поширювали фейки про вакцини

Як пише видання, і Facebook, і YouTube піддалися перевіркам за свою політику щодо дезінформації про здоров’я під час пандемії. Обидві платформи мають понад мільярд користувачів. Однак вони досі відмовляються розкривати подробиці про те, як поширюється неправдива інформація про вакцини і здоров’я або скільки користувачів з нею стикаються.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-