Компанія Безоса запустить ракету New Shepard 26 серпня

Компанія Безоса запустить ракету New Shepard 26 серпня

Укрінформ
Компанія Blue Origin здійснить суборбітальний запуск своєї ракети New Shepard без екіпажу 26 серпня.

Про це повідомляється на сторінці компанії у Твітері, передає Укрінформ.

Зазначається, що запуск запланований на 13:35 за Всесвітнім координованим часом зі стартового майданчика Launch Site One в Західному Техасі, США.

У рамках місії NS-17 в капсулі знаходитиметься обладнання для різних наукових експериментів – 18 дослідницьких інструментів, 11 з яких розроблені за підтримки аерокосмічного агентства NASA, пише Space.com.

Крім того, ззовні капсули буде проведений демонстраційний експеримент з датчиками сходження з орбіти, спуску і посадки. Цей набір технологій призначений для більш точного спуску космічних апаратів на поверхню Місяця та інших космічних тіл.

Читайте також: Компанія Безоса подала до суду на NASA за контракт з Маском

Також у рамках місії NS-17 буде представлена художня інсталяція "Суборбітальний триптих" - серія з трьох портретів ганського художника Amoako Boafo. Роботи будуть нанесені на зовнішній стороні у верхній частині капсули.

Як повідомляв Укрінформ, компанія мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin подала до федерального суду США позов на NASA з приводу контракту, який космічне агентство уклало зі SpaceX щодо виготовлення космічного модуля для висадки на Місяць. Позов став іще одним кроком компанії Безоса у намаганнях домогтися скасування рішення NASA щодо переваг, наданих SpaceX.

Читайте також: NASA призупинило роботу SpaceX над місячним модулем після позову Безоса

Після цього NASA погодилося призупинити роботи над виготовленням космічного модуля для висадки на Місяць за контрактом, укладеним з компанією мільярдера Ілона Маска SpaceX.

У квітні агентство уклало зі SpaceX контракт вартістю близько 2,9 млрд доларів на виготовлення космічного апарата для висадки на Місяць, відхиливши пропозиції Blue Origin.

Безос пропонував NASA в обмін на контракт з виробництва місячного модуля покрити до 2 млрд доларів витрат агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-