Завдяки новітнім технологіям вдалося синтезувати голос Шевченка без будь-якого запису

Завдяки новітнім технологіям вдалося синтезувати голос Шевченка без будь-якого запису

Аудіо
Укрінформ
Завдяки новітнім технологіям команда українських креативників відтворила голос славнозвісного Кобзаря — Тараса Шевченка. Цей проєкт приурочено 30 річниці Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє креативна агенція Tabasco у Фейсбуці.

"Сьогодні ми хочемо анонсувати одну фантастичну роботу нашої команди. Так, ми не побоїмося цього епітету, бо нам вдалося створити творчу реконструкцію голосу славнозвісного Кобзаря — Тараса Григоровича Шевченка! Цей проєкт наша команда присвячує всім українцям на честь 30-річчя Незалежності нашої країни!", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перший фонограф для запису та відтворення звуку був винайдений у 1877 році, через 16 років після смерті Тараса Шевченка, тому записів голосу письменника не існує. Але зараз завдяки новітнім технологіям змогли наблизитись до його відтворення.

Читайте також: Побільшало українців, які пишаються проголошенням Незалежності

"Відтепер кожен може почути те, як міг би звучати Тарас Шевченко на власні вуха!.. Також у подробицях ви дізнаєтесь, як разом із зовнішніми експертами, за відсутності будь-якого запису, нам вдалося синтезувати голос на основі антропометричних даних та нейромережі", - зазначили в агенції.

Партнерами проєкту стали Національний музей Тараса Шевченка, Міністерство закордонних справ та компанія Wantent.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-