NASA заявило про готовність до співпраці з Blue Origin

NASA заявило про готовність до співпраці з Blue Origin

Укрінформ
Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA) привітало компанію Blue Origin із першим запуском космічних туристів у вівторок та висловило готовність до поглиблення взаємодії у сфері досліджень.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці NASA у Твіттері, передає Укрінформ.

«Вітаємо команду Blue Origin з першим пілотованим польотом на New Shepard! Ми з нетерпінням чекаємо майбутніх запусків із дослідниками й корисним технологічним навантаженням NASA на борту», - зауважили в космічному агентстві США.

Як повідомляв Укрінформ, компанія мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin разом із компанією Ілона Маска SpaceX боролася за участь у програмі NASA «Артеміда» щодо висадки астронавтів на поверхню Місяця. У квітні аерокосмічне агентство США оголосило, що тендер вартістю 2,9 млрд дол. виграла SpaceX. Однак компанія Безоса оскаржила це рішення, і в травні NASA призупинило угоду з Ілоном Маском.

Читайте також: Капсула з Безосом та космічними туристами успішно приземлилася

Оголошення остаточного рішення по тендеру програми «Артеміда» очікується не раніше 4 серпня, після вивчення ситуації Рахунковою палатою США.

Як повідомлялось, у вівторок Blue Origin провела успішний запуск космічного корабля New Shepard із чотирма астронавтами-туристами на борту та здійснила повернення пілотованої капсули на парашуті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-