У червні СБУ «відбила» понад 70 кібератак на українські органи влади

У червні СБУ «відбила» понад 70 кібератак на українські органи влади

Укрінформ
Фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ в червні 2021 року припинили та нейтралізували 76 кібератак на інформаційні системи органів державної влади.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

"Це відбулося через аналіз понад 65 000 критичних подій інформаційної безпеки, які трапилися за звітний місяць (виявлена кібератака є результатом аналізу критичних подій інформаційної безпеки)", - йдеться у повідомленні.

Здебільшого основними типами виявлених кіберзагроз (хакерських атак) були: з'єднання з командно-контрольними серверами (C&C Server); спроби отримання несанкціонованого доступу (Brute Force Attack); атаки на вебдодатки (Web App Attack); шкідливе програмне забезпечення (Malware) та інші.

Читайте також: СБУ з початку року зупинила понад 200 хакерських атак на міністерства і відомства

Як повідомлялося, на базі Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ функціонує система управління подіями інформаційної безпеки (SIEM), яка моніторить події у режимі реального часу і дозволяє аналізувати стан інформаційної безпеки.

Читайте також: Російські хакери атакували понад 200 компаній у восьми країнах - ЗМІ

Потенційно критичні події безпосередньо обробляються аналітиками безпеки, що дає змогу оперативно виявляти, реагувати та запобігати загрозам у національному кіберпросторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-