СБУ з початку року зупинила понад 200 хакерських атак на міністерства і відомства

СБУ з початку року зупинила понад 200 хакерських атак на міністерства і відомства

Укрінформ
СБУ посилила співпрацю з міністерствами та відомствами у сфері кібербезпеки, в рамках якої з початку року нейтралізовано 201 хакерську атаку.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ. 

«За період взаємодії між Ситуаційним центром забезпечення кібербезпеки СБУ і органами влади було заблоковано десятки масштабних кібератак російських спецслужб на інформаційні системи міністерств і відомств. Були відбиті атаки на системи електронного документообігу та електронної взаємодії органів виконавчої влади, а також на стратегічні галузі країни», - заявив заступник голови СБУ Володимир Горбенко на нараді щодо посилення рівня кібербезпеки урядових інформаційних систем.

За словами начальника кібердепартаменту СБУ Олексія Корнійчука, незважаючи на позитивні досягнення, у сфері кібербезпеки існує низка проблемних питань системного характеру. «Це і незадовільне кадрове забезпечення підрозділів, і недосконалість нормативно-правової бази взаємодії суб’єктів кібербезпеки, а також недостатня ініціатива у впровадженні заходів кібербезпеки деякими міністерствами», - підкреслив Корнійчук.

Читайте також: На державні сайти за тиждень здійснили понад 50 тисяч кібератак – Держспецзв'язку

Загалом, як підкреслили учасники наради, за час існування робочої групи, створеної наприкінці 2020 року, фахівцями СБУ було нейтралізовано 201 цілеспрямовану кібератаку на українські міністерства та відомства, а також отримано унікальний досвід спільного реагування на кіберзагрози. До інформаційної платформи MISP-UA вже долучилась переважна більшість центральних органів виконавчої влади, що дозволяє кіберфахівцям цих відомств ефективніше обмінюватися даними про кібератаки та кіберінциденти.

Крім того, узгоджено питання щодо продовження та масштабування здійснених заходів на державні підприємства, установи і організації, що входять до сфери управління ЦОВВ. Ці заходи відбуватимуться спільно з РНБО та ДССЗЗІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-