Разом із Безосом у космічний політ відправиться 82-річна льотчиця

Разом із Безосом у космічний політ відправиться 82-річна льотчиця

Відео
Укрінформ
Разом з американським мільярдером Джеффом Безосом у космічний суборбітальний політ 20 липня відправиться 82-річна льотчиця Уоллі Фанк.

Про це Безос повідомив в Інстаграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що у 1960-х роках Фанк стала найкращою студенткою курсу астронавтів «Жінка у космосі». Пізніше проєкт став відомий як «Меркурій-13», він фінансувався приватним чином. Проєкт складався з 13 жінок-пілотів, які бажали стати астронавтками і полетіти в космос за програмою «Меркурій». У 1961 році вони пройшли посилені тести на фізичну витривалість і стійкість до стресів та мали намір довести, що жінкам теж є місце в космосі. Однак жінки, зокрема і Фанк, так і не полетіли в космос, оскільки програму скасували.

Читайте також: «Нехай там залишається»: тисячі людей не хочуть повернення Безоса з космосу на Землю

«Прийшов час. Ласкаво просимо, Уоллі. Ми раді, що ви полетите з нами 20 липня як наш почесний гість», - написав Безос.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня Безос має намір здійснити 11-хвилинний політ у космос разом зі своїм братом і переможцем аукціону Blue Origin на місце в космічному кораблі, яке було продано за 28 млн дол. Вони будуть поміщені в куполоподібну капсулу, яка розміщуватиметься у верхній частині ракети-носія.

Коли ракета New Shepard досягне лінії Кармана (100 км над поверхнею Землі), капсула відокремиться від ракети-носія, увійде в атмосферу й повернеться на Землю на парашутах.

Читайте також: Безос залишить посаду гендиректора Amazon у липні

New Shepard розміром 18 м на 4 м запустять із пустелі Ван Горн у Техасі.

Пасажири New Shepard перебуватимуть у невагомості близько трьох хвилин, а також побачать темряву космосу і вигнуту перспективу Землі. В майбутньому квиток на ракету може коштувати від 200 тис. дол.

Нещодавно стало відомо, що британський мільярдер, засновник компанії Virgin Galactic, Річард Бренсон полетить у космос 11 липня.

Читайте також: У США вдруге пройшла випробування ракета для космічного туризму

Якщо місія дійсно відбудеться 11 липня, це означатиме, що Бренсон обійде свого конкурента в суборбітальному космічному туризмі, американського мільярдера Джеффа Безоса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-