Користувачі Twitter зможуть блокувати згадки про себе

Користувачі Twitter зможуть блокувати згадки про себе

Укрінформ
Компанія Twitter розробляє інструменти, що дозволяють видалити згадки про себе з соціальної мережі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Engadget.

Зазначається, що компанія розглядає нову можливість, що дозволяє уникнути «небажаної уваги» до користувачів, оскільки такі випадки часто закінчуються онлайн-цькуванням.

За словами дизайнера продуктів компанії Домініка Камоцці, «попередня концепція» дає користувачам можливість блокувати згадки про себе в мережі і навіть контролювати, хто саме може ставити теги з їх ім'ям.

Функція схожа на ту, яку вже впровадив Facebook. Вона дозволить відв'язати посилання на ім'я власника профілю та запобігти аналогічним позначкам в майбутніх постах. Крім того, можна буде заблокувати згадки з боку конкретних користувачів без необхідності відправляти їх акаунти в чорний список. Також не виключено, що користувач зможе заборонити згадки про нього на певну кількість днів.

Читайте також: Facebook скасує привілеї для політиків через Трампа

Як пише видання, концепція частково нагадує механізм, що дозволяє обмежувати кількість відповідей на пости. Як і ця функція, можливість відключити згадки допоможе частково впоратися з деякими проявами «токсичної» поведінки, яка часто веде до тотального цькування в соцмережі.

Наприклад, один з розглянутих варіантів передбачає розсилку користувачеві повідомлень в разі, коли його стали занадто часто згадувати в інших постах. Отримавши повідомлення, користувач може вибрати в налаштуваннях, хто може залишати посилання на його профіль або призупинити згадування, коли конфлікт несподівано загострюється.

Камоцці не уточнив, коли нові функції будуть впроваджені.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-