NASA й SpaceX відклали запуск місії на Міжнародну космічну станцію

NASA й SpaceX відклали запуск місії на Міжнародну космічну станцію

Укрінформ
Національне агентство США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) та компанія SpaceX Ілона Маска відклали запуск ракети-носія Falcon 9 з космічним кораблем Dragon Crew-2, який повинен доставити чотирьох астронавтів до Міжнародної космічної станції (МКС).

Як передає Укрінформ, про це йдеться у блозі американського відомства.

«Зараз NASA та SpaceX орієнтуються на 05:49 годину ранку за тихоокеанським стандартним часом (12:49 за Києвом – ред.) у п’ятницю, 23 квітня, для запуску місії Crew-2 на Міжнародну космічну станцію через несприятливі погодні умови на траєкторії польоту в четвер», - заявили в Агентстві.

У відомстві додали, що попри те, що очікувалося, що умови навколо місця запуску будуть сприятливими, команда місії також повинна враховувати умови вздовж траєкторії польоту ракети.

Наразі шанси на сприятливі умови для запуску ракети-носія у п’ятницю на космодромі у Флориді становлять 90%. Також очікується хороша погода по траєкторії польоту.

Зазначається, що спочатку запуск місії був запланований на четвер, 22 квітня.

Місія Crew-2 повинна доставити на МКС двох американських астронавтів Шейн Кімбро та Меган Макартур, а також Акіхіко Хошіде з Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) та Томас Песке з Європейського космічного агентства (ESA).

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня о 13:29 за київським часом Crew Dragon успішно відстикувався від переднього шлюзу модуля Harmony, звільнивши місце для наступної місії Dragon (Crew-2) та доставки вантажу на кораблі, прибуття якого на МКС планується 23 квітня.

Читайте також: NASA вперше запустила гелікоптер на Марсі

На борту Crew Dragon перебувають астронавти NASA Майкл Гопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Вокер і астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соїчі Ногучі. Планується, що 28 квітня вони повернуться на Землю.

У ніч проти 16 листопада 2020 року (за Києвом) компанія SpaceX та космічне агентство NASA здійснили запуск ракети Falcon 9 з першою оперативною місією екіпажу Dragon (Crew-1) на МКС.

17 листопада космічний корабель Crew Dragon з чотирма астронавтами успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції.

Фото: NASA / Joel Kowsky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-