У Євросоюзі схвалили космічну програму майже на €15 мільярдів

У Євросоюзі схвалили космічну програму майже на €15 мільярдів

Укрінформ
Рада ЄС схвалила космічну програму на 2021-2027 роки з обсягом фінансування 14,8 мільярда євро.

Про це повідоляється на сайті Європейської ради, передає Укрінформ.

«Рада ЄС ухвалила регуляторні правила щодо запровадження космічної програми ЄС на 2021-2027 роки. Угода, досягнута минулого грудня з Європейським парламентом, відкрила шлях до швидкого ухвалення цього проєкту у другому читанні», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна може стати членом Європейського космічного агентства за кілька років - Тафтай

Зокрема, нові регуляторні правила покликані спростити застосування європейського законодавства у сфері космосу, вдосконалити наявні космічні програми, зокрема EGNOS, Galileo та Copernicus, ефективно виявляти можливі джерела небезпеки через космічний компонент ситуативного оповіщення (SSA) та забезпечувати для національних урядів канали захищеного супутникового зв’язку (GOVSATCOM).

Очікується, що Європарламент може ухвалити цей документ цього місяця. Після цього «космічні» регуляторні правила вважатимуться формально ухваленими і будуть застосовуватися ретроспективно, починаючи з 1 січня 2021 року.

Як повідомлялося, Європейське космічне агентство (ESA) є одним із найбільш розвинутих установ світу у космічній сфері. Європейські космічні програми активно використовуються у сфері комунікації, картографії, навігації, освіти, для наукових досліджень та для розвитку новітніх технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-