На iOS у квітні з'явиться проїзний з «коронавірусними» даними

На iOS у квітні з'явиться проїзний з «коронавірусними» даними

Укрінформ
У Міжнародній асоціації повітряного транспорту (ІАТА) заявили, що в середині квітня на пристроях Apple буде запущений цифровий проїзний квиток для перевірки результатів тестів на COVID-19 і сертифікатів вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Цифровий проїзний квиток, який зараз перебуває на етапі тестування, планувалося спочатку запустити до кінця березня.

За словами регіонального віцепрезидента IATA з питань Африки та Близького Сходу Каміля Алаваді, очікується, що додаток на Apple з’явиться приблизно 15 квітня, а пізніше - на Android.

Читайте також: Степанов розповів, що «пропишуть» у свідоцтві про вакцинацію

«Додаток стане успішним тільки в тому випадку, якщо його приймуть авіакомпанії, різні країни і аеропорти… Величезна кількість авіакомпаній звернулася з проханням брати участь», - сказав Алаваді.

Зазначається, що 16 квітня додаток протестує британська авіакомпанія Virgin Atlantic. Вона виконуватиме рейс за маршрутом Лондон-Барбадос.

Читайте також: Євросоюз запровадить COVID-сертифікати з 15 червня – єврокомісар

Як відомо, Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА) — міжнародна неурядова організація. Штаб-квартира знаходиться у Монреалі (Канада). Європейський центр — в Женеві (Швейцарія). На 2019 рік членами ІАТА є 300 авіакомпаній, які здійснюють 93% усіх міжнародних рейсів.

Читайте також: Штати розробляють власні паспорти вакцинації - WP

Асоціація виступає координатором та представником інтересів авіатранспортної галузі в таких сферах, як забезпечення безпеки польотів, виробництво польотів, тарифна політика, техобслуговування, авіаційна безпека, розробка міжнародних стандартів спільно тощо.

 Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-