Штати розробляють власні паспорти вакцинації - WP

Штати розробляють власні паспорти вакцинації - WP

Укрінформ
Білий дім спільно з приватними компаніями працює над стандартами для паспортів вакцинації від COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Washington Post.

За повідомленням газети, сертифікати вакцинації будуть безкоштовними. Документи повинні бути доступні через мобільні додатки. Для людей, у яких немає смартфонів, повинна бути передбачена можливість роздрукувати паспорт.

Видання зазначає, що розробники проєкту стикаються з низкою проблем, серед яких забезпечення конфіденційності даних. Влада планує створити системи, які нелегко зламати, і паспорти, які не можна підробити.

Читайте також: ЮНІСЕФ очікує, що Індія поновить експорт AstraZeneca у травні

Ключову роль в розробці проєкту займають Білий дім і координатор президента США по боротьбі з коронавірусом Джефф Зіентс. За реалізацію відповідають МОЗ США та офіс координатора з інформаційних технологій в охороні здоров’я.

У WP відзначають, що до вирішення розробити свої паспорти вакцинації від коронавірусу Білий дім підштовхнуло те, що в США зростає кількість компаній, які наполягають на необхідності отримувати від громадян докази зроблених щеплень.

Читайте також: Євросоюз запровадить COVID-сертифікати з 15 червня – єврокомісар

Нагадаємо: відповідальний за вакцинацію єврокомісар Тьєррі Бретон заявив, що єдиний для громадян країн-членів Європейського Союзу сертифікат здоров'я буде доступний з 15 червня. Документ можна буде звантажити на смартфон або роздрукувати в паперовому вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-