Facebook посилює боротьбу з фейками про COVID-вакцини

Facebook посилює боротьбу з фейками про COVID-вакцини

Укрінформ
Соціальна мережа Facebook позначатиме на власній платформі всі пости, в яких обговорюється рівень безпеки щеплень вакцинами від коронавірусу (COVID-19).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У компанії заявили, що до всіх постів у Facebook та Instagram, в яких обговорюється рівень безпеки щеплень вакцинами від коронавірусу, будуть додавати помітку. В її тексті буде вказано, що всі вакцини проходять тривалі тести з безпеки й ефективності перед їхнім схваленням профільними регуляторами у світі.

Також на території США з’явиться функція, яка буде надавати користувачам інформацію, де вони зможуть зробити щеплення від коронавірусу.

Читайте також: МОЗ називає фейком інформацію про те, що Ізраїль не визнає щеплення вакциною Covishield

Зазначається, що фальшиві твердження й теорії змов щодо вакцин проти коронавірусу широко поширюються в соціальних мережах ще з початку пандемії у світі.

Як повідомляв Укрінформ, глобальний центр взаємодії Державного департаменту США (GEC), що бореться з іноземною пропагандою, визначив чотири російські видання, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech і Moderna. Йдеться про видання «News Front», підконтрольне Федеральній службі безпеки РФ, «New Eastern Outlook» і «Oriental Review», які напряму контролюються Службою зовнішньої розвідки Росії, а також «Rebel Inside», яким керує Головне розвідувальне управління генштабу Збройних сил Росії.

Фото: rappler.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-